Herrar C går vinnande ur Lundaderbyt mot Herrar B

Klubbderby Herrar B – Herrar C

Lund B – Lund C 1-3 (21-25, 25-17, 19-25, 22-25)

I lördags hade det blivit dags för höstens hetaste volleybollderby mellan Herrar B och Herrar C. Båda lagen har tränat bra och verkligen gått framåt under hösten och för de som inte följt lagen så nära så var förutsättningarna inför matchen:

– Herrar B:s träningsmängd och träningsflit har verkligen gett utdelning och de har spelat jämnt med de två topplagen i serien där de t ex förlorade knappt med 3-2 mot Engelholm B som i princip mönstrade samma lag som Herrar A förlorade mot i division 1.
– Herrar C är föreningens utvecklingslag bestående av våra duktiga 14-15-åringar (a.k.a. kidsen) samt några äldre ”ungdomar” i 45-50-års åldern samt Dennis som får finna sig i att förknippas med båda kategorierna. Kidsen har verkligen gått från klarhet till klarhet hittills under hösten och laget låg bara en poäng efter Herrar B inför derbyt.
– Dessutom har Herrar B och Herrar C en gemensam träning i veckan där vi är 24 personer på två sidoplaner i Fäladshallen A. Det är trångt men det är inga sura miner utan blir alltid bra och uppskattad träning. Samtidigt så innebär det ju verkligen att båda lagen har full koll på varandras svagheter och styrkor! Det innebar t ex att Herrar B specialtränat både kombinationsanfall och anpassat försvar i veckan och Herrar C vässat taktiken för att kunna försvaga Herrar Bs styrkor.

Båda lagen mönstrade fulla lag, Herrar B 13st och Herrar C 12st, så det var trångt under matchuppvärmningen i Fäladshallen C och man kunde riktigt känna de 25 spelarnas laddning!

Båda lagen börjar matchen med sina ordinarie startuppställningar vilket för Herrar C innebär fem kids samt Dennis och Chris. Redan under matchens första bollar börjar man ana att något är på gång. Herrar B spelar bra, men C-laget gör några helt fantastiska försvarsräddningar och får några poängs försprång som håller i sig i ett mycket jämnt set. Vid ställningen 17-15 till Herrar C gör de sitt nästan obligatoriska passar/fubbick-byte en baklinje vilket för statistiknörden* t ex innebär att lagets medelålder under dessa tre positioner höjs från 19 till 31 år. Herrar C vinner de tre positionerna med 8-6 och därmed setet med 25-21!

I andra set kommer Herrar B ut som ett helt nytt lag och spelar som de brukar och egentligen har Herrar C ingen större chans utan setet går klart till Herrar B med 25-17 efter storspel av bl a Christian i Herrar B.

Inför tredje set andas nog Herrar B ut lite och gör några byten medan Herrar C spelar ett av sina taktikkort och sätter en hel sexa av de äldre ungdomarna på plan med en medelålder på 43 år. Redan vid ställningen 8-5 fick dock Erik E bytas ut pga lårskada vilket sänkte medelåldern till bara 37 år. Efter att Herrar C tagit ett par poängs ledning i början så känns det som om Herrar B inte tror de kan vinna setet och det spelas mer eller mindre bara av med vinst 25-19 för Herrar C.

Till fjärde set mönstrar båda lagen sina startuppställningar från första setet igen och Herrar B är denna gången lite bättre och deras ledning växer succesivt och när det är dags för passar/fubbick-bytet så ligger Herrar C under med 14-19 men de tar igen några bollar och inför sista rotationen är det dags för Dennis att serva vid ställningen 20-22. Dennis floatservar riktigt bra och Herrar C gör fem magiska bollar medan det knyter sig mer och mer för Herrar B. Bl a stänker Tim in sitt livs kortis vid 22-22 och matchen avslutas med ett fingerslag i nät från Herrar B till setvinst för Herrar C med 25-22!

[iframecode url=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2016/12/LVK_C_640.mp4′]

Summerar vi matchen så vinner Herrar C det taktiska spelet genom att serva bort Herrar Bs starka centerspel och dessutom har man ett eget fantastiskt försvar där både libero Max Borna och passare Erik Augustini måste nämnas. Max har bäst servemottagningsstatisktik på plan och ett gediget försvarsspel och Erik gör ett tiotal omöjliga försvarsräddningar samtidigt som han passar taktiskt riktigt bra! Detta tillsammans med att Chris rörde sig på plan som han bara vore 25 och att Herrar B inte vågade spela ut gör att kidsen och ”ungdomarna” vinner matchen med 3-1!

/Coach Roy

*) Tillägnat vår hjälte Hampus Hedenberg

Tabellen division 2 södra herr

[fleximage caption=’Herrar C efter vinst mot Vindrarp C tidigare i höst’]herrar-c[/fleximage]