Herrar A avfärdade Herrar B

Herrar A kopierade Damer A:s bedrift från förra helgen och säkrade en plats i Allsvenskan till våren trots att två omgångar återstår. På lördagseftermiddagen besökte man Fäladsfortet för returmatch mot Herrar B och det blev en planenlig seger med klara 3-0 efter 58 minuters spel. Trots ett par bortfall i truppen för A-lagets del bjöd laget på fint och effektivt spel.

Det är viktigt för oss att träna på när förutsättningarna inför match inte är optimala för det kommer dem inte alltid att vara, menar coach Sjöström. Det finns alltid en risk att något händer som gör att den ordinarie planen måste skrotas.

Vad gäller själva matchen var det egentligen bara i andra set som B-laget kunde utmana. Detta berodde mest på dålig fokusering och slarv från A-lagets sida.

Vi är klart bättre idag samtidigt som B-laget inte riktigt får det att stämma så som dem fått vid ett par tidigare tillfällen när vi mött dem. För oss funkar det mesta och jag tycker vi, till stora delar, lyckas bra med dem momenten vi pratat om på förhand, avslutar Sjöström.

Jonathan Karlsson och Andreas Andersson har riktigt bra anfallseffektivitet och blir också poängbäst på 21 resp 13 poäng. Matchens behållning var annars när liberon Per Nylander, idag vikarierande högerspiker (!), dundrade in matchbollen med en mäktig spike.

Laget har nu klarat av säsongens första delmål, att kvalificera sig för Allsvenskan. Nu gäller det att fortsätta nöta på detaljer i spelet som kan vara avgörande när man ställs mot tuffare motstånd efter nyår.

Nästa match spelas redan på fredag i Idrottshallen mot gästande Vindrarp kl 20:00. Vindrarp är ett av de två lagen som slåss om den andra platsen till Allsvenskan så räkna med att dem kommer riktigt taggade.