Första och sista förlusten för Damer A i Superettan

Damer A åkte idag upp till ett snöigt Gislaved med tio spelare för att spela sin sista match i Superettan. Trots att förstaplatsen redan var säkrad sedan en tid tillbaka gick damerna in för ytterligare en seger. Gislaved bjöd dock på oväntat tufft motstånd och Lundatjejerna blev efter lång kamp tyvärr tvungna att erkänna sig besegrade. Det blev den första (och sista) förlusten i Superettan.

Gislaved VBK B – Lunds VK 3-2 (12-25, 25-23, 24-26, 32-30, 15-11)

[fleximage caption=’Blockspelet fungerade bra i dagens match vilket resulterade i 10 blockpoäng (foto: Anders Hansson)’]Gislaved hemma-80-374[/fleximage]

Damer A startade dagens match med stabilitet och rutin vilket ledde till att hemmalaget endast lyckades samla ihop 12 poäng efter många egna misstag. En lite för enkel setseger ledde till att hemmalaget tog chansen att komma in i matchen och vann andra set med 25-23. Både tredje och fjärde set blev riktigt jämna och testade verkligen alla spelares tålamod och nerver. Fjärde set gick ända till 32-30 efter att Lund haft flera matchbollar men inte kunnat avgöra. Gislaved ska dock ha beröm för sitt fina försvarsspel under hela matchen, vilket antagligen är den största orsaken till förlusten idag.

Efter fyra jämna set avtog energin och det blev svårt att hitta samma fokus som i början av matchen. Ovana att spela en så lång match ställde Lund upp för sista set. Även det blev jämnt, i alla fall fram till slutet där Gislaved kunde dra iväg och vinna med 15-11. Trots att det är tråkigt att avsluta serien med en förlust och inte kunna bibehålla titeln som obesegrade tar Damer A med sig några positiva saker till Allsvenskan. I dagens match fick alla spelare i truppen spela sammanlagt minst ett set var och några på ovana positioner.

Nu är det en veckas träning till innan juluppehållet som gäller och därefter blir det hårdträning inför Allsvenskan! De första matcherna spelas borta den 17 och 18 januari mot mellersta serien. Den första hemmamatchen spelas den 25 januari mot Gislaved. Då satsar Damer A på revansch och hoppas på grymt publikstöd! Vi passar på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år – med massa volleyboll!

Bästa poängblockare: Sara Hansson 23p, Lovisa Bergh 21p
Matchens spelare: Sara Hansson

Tabell slutställning Superettan Södra
Gislaveds VBK

Allsvenskan spelschema