Fördel Lund efter första åttondelsfinalen

Det blev seger för hemmalaget Lund i tre raka set under lördagseftermiddagen. Detta i den historiska första slutspelsmatchen för klubbens herrlag.

– Jag tycker det har känts bra under veckan och även om det är en ny situation med slutspelsmatch för många av våra spelare tycker jag att vi hanterade det hela mycket bra sett över helheten, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush.

Lund kopplar ett stadigt grepp om tillställningen genom seger i de två första seten där framförallt blockspelet har en avgörande faktor. Habo har inte samma variation och tyngd i sitt anfallsspel utan i dagens drabbning är det egentligen bara Dardan Lushtaku som kommer upp i nivå och kan hota hos gästerna.

Vunnen boll för Lund hemma i Idrottshallen (Foto: Petter Borna)

Det tredje setet blir det klart jämnaste. Habo tar en tidig ledning men Lund kan svara och gå ikapp. Lund rycker sedan ifrån mycket tack vare en fantastiskt serveserie av August Borna och vid 19-14 tror nog många att det ska bli en enkel setseger för Lund. Habo ville dock annat och började knappa in och gick även fram till två setbollar vid 22-24. Då var det Lunds tur att vända på steken. Kyla i anfallen och till sist ett serveess av Caleb Watson avslutade matchen.

– Det var otroligt viktigt att vi kunde vinna med 3-0 idag och få den starten vi ville ha i det här slutspelet, fortsätter Alloush. Det ger oss bra energi till fortsättningen på torsdag då det är dags för nästa match, avslutar Alloush.

Den stora skillnaden mellan lagen idag är servepressen och blockspelet där Lund plockar betydligt fler poäng än Habo. Många i hemmalaget förtjänar beröm men Caleb Watsons namn är värt att nämna en extra gång. Caleb gör hela 11 poäng från sin centerposition. Hos gästerna hittar vi matchens bästa poängplockare i Dardan Lushtaku. Dardan noterade hela 19 poäng, en imponerande siffra på tre set!

Matchfakta:
Lunds VK – Habo Wolley 3-0 (25-22, 25-16, 27-25)

Poäng:
Poängbäst Lund: Faeez Alloush 18p, August Borna 13p
Poängbäst Habo: Dardan Lushtaku 19p, Keaton Strom 6p
Publik: 156

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärdEuro Finans)
Lund: Caleb Watson
Habo: Dardan Lushtaku

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Habo Wolley
Sydsvenskan

Text: Lunds VK
Foto: Petter Borna