DANSANDE DAMER SÄKRAR SLUTLIG SERIESEGER

Damer-B mötte på lördagen Kristianstad och vann 3-1. I potten låg en hel del. Vinst skulle innebära serievinst och därmed en säker plats i division 1 till nästa säsong. Dessvärre visade det sig ganska raskt att Kristianstad hade en helt annan gameplan. De kämpade på mycket bra i försvar och samtidigt servade de obehagligt svårt. Lundatjejerna som helst vinner via serveess eller motståndarmisstag tvingades nu att SPELA volleyboll. En lika ovan som obehaglig situation, tydligen.

Första set vinns knappt, men det står helt klart att dagen ska bli hjärtsnörpande dramatisk. Andra set förloras pliktskyldigast och nu är det fara å färde för poängtapp. I tredje vinns fyra raka poäng i Sandra Peterssons serve. Det gillar flickorna och spelar utan press. Setet vinns med stora siffror.

Nu skulle det avgöras! 1-8 underläge efter endast ett par minuter. Lyckligtvis krångel på kameran, så dessa minuter finns inte förevigade! Emellertid vaknar B-tjejerna och gör 12-3 på Kristianstad. Setet svänger i lundalagets favör och i slutet finns ingen tvekan om vilket som ska vinna.

Idag var många skakiga och skakade. Bra var dock Susanna Nirvald, som gör en stabil insats efter långt skadeuppehåll.

Nu är B-laget klart för avancemang till division ett. Mycket bra! Förhoppningsvis kan nu våren ägnas åt rejält seriös träning inför kommande säsong.  Serien ska dock spelas färdigt och vi hoppas förstås att klara oss utan att förlora en enda match. En sådan saga kunde ju få ögonen att tåras på gamla tränare!

Tabellen division 2 Södra Dam

[fleximage caption=’Damer B – Seriesegrare 2015-16!’]DSCN0012[/fleximage]

[fleximage caption=’Damer B – Seriesegrare 2015-16!’]index6[/fleximage]