Damer B dubbelvinner i helgen

Orion hemma 20170115Lunds damer B hade en bra helg och besegrade Hylte och Orion i två stabila tresetare.

Lördagens match mot Hylte vanns med stora siffror. Av någon anledning kunde inte Hylte mönstra samma lag som i höstas. Nu kom man med ett ungdomsbetonat lag. Det unga laget gjorde väl ifrån sig, men mot Lund räckte erfarenheten inte till. Säkert blir det ändå en nyttig match för Hyltes ungdomar. I respektive lag fick Ella Evans och Leni Slipac pris som bästa spelare.

 

På söndagen skulle B-damerna ställas mot riktigt tufft motstånd. Nu väntade nämligen Orion (Degerfors) som via Älmhult igår skulle avsluta sin sydsvenska odyssé i Lund. Orion låg inför söndagens match precis efter lundaflickorna i tabellen. Dessutom är Orion ett lag som vi inte mött tidigare under säsongen. Kanske var detta faktum nyttigt för Lund. I alla fall verkade lundalaget mer beslutsamma än på länge.

Första set vinns med 25-18 efter några poängs ledning från mitten av setet och framåt. Stor lättnad för coacherna.

Andra set ger en snabb ledning 12-4, innan Phanen på allvar kommer lös. Efter missförstånd, feluppställning och tomgångsanfall är Orion i kapp vid 18-18. I detta läge av matchen väljer dock Fortuna att gynna lundatjejerna. Två nätrullande servar och ett block senare har Lund skaffat ett bra läge för att stänga setet.

Tredje set innebär att Lund för första gången i matchen måste slåss i underläge. Även i detta set gynnar turen Lund och i slutet av setet kommer ytterligare en nätserve som gör poäng för hemmalaget.

Pris till bästa spelare gick till Orions libero och Lunds Tove Kauppi.

Lund gör en av sina fyra bästa matcher för säsongen. Säkert beror det till viss del på motståndet. Orion utstrålade beslutsamhet och vinnarvilja från början till slut, vilket verkade inspirera hemmaflickorna.

Lund tackar Orions coach för de vackra orden efter match och önskar trevlig resa hem samt på återseende i februari.