Cornelia uttagen till damlandslaget!

Cornelia Rosenqvist har som första Lunds VK-spelare någonsin blivit uttagen till damlandslaget! Cornelia har blivit uttagen till landslagets bruttotrupp på 23st spelare inför maj månads landslagsläger och landskamper.  Vi har fått en kort pratstund med Cornelia efter det glada beskedet.

Stort grattis Cornelia till landslagsuttagningen, hur känns det?
För mig känns det otroligt stort. Bara att bli kallad till landslaget var ett av mina personliga mål 2017, så det känns superhäftigt!

Hur gick det till när du fick beskedet?
Jag satt under en lektion i tisdags och skulle kolla mina mail för en skoluppgift men så såg jag ett mail från Ismo med ämnesraden “Landslagsinformation”. Jag frös till och öppnade mailet där det stod att jag hade blivit uttagen till svenska landslagets bruttotrupp. Jag började studsa upp och ner i stolen, så det är nog först nu i efterhand när de har gått ut med landslagsbruttotruppen som folk kan förstå vad det var som hände med mig under lektionen.

Vad ser du mest fram emot?
Att få vara delaktig i allting, träningar och förhoppningsvis spela matcher i gul och blå tröja. Men främst se hur pass långt jag kan gå och utvecklas genom att spela med och mot andra otroligt duktiga volleybollspelare!

Vi önskar Cornelia och landslaget stort lycka till under landslagssamlingarna!

Vi hoppas också på att få se Cornelia i landslagströjan när Sverige möter Finland i en landskamp i Idrottshallen, Lund, lördag den 20 maj kl 16.00!

Länkar:
Damlandslagets bruttotrupp
Om Cornelia

[fleximage caption=’Cornelia Rosenqvist’]corneliarosenqvist[/fleximage]