Liberoduo förlänger med Lunds VK

Nu är det klart att Lunds VK förlänger med en viktig och rutinerad liberoduo till säsongen som kommer. Det är Ylva Minör och Nina Enocsson som båda fortsätter sin elitsatsning i klubben.
– Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att fortsätta spela med Lund och fortsätta vara med i utvecklingen som laget började förra säsongen, kommenterar både Ylva och Nina.

Damelittruppen är snart komplett och sportkommittén för diskussion med ytterligare någon spelare. Tränarteamet har gjort en gedigen försäsongsplanering. Nästa vecka varvar laget upp träningen och i september väntar ett flertal träningsmatcher och turneringar.
– Som klubbchef kan jag inte vara mer nöjd att både Ylva och Nina fortsätter över nästa säsong, säger Stefan Sjöström. Båda två är grymma kulturbärare i sin träningsinställning och har stora klubbhjärtan. Det känns tryggt att vi bygger vårt servemottnings- och försvarsspel med dem, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Nina Enocsson fortsätter i Lunds VK 2018-19. Foto: Stefan Sjöström’][/fleximage]

– Jag tror på klubben och jag tror på det här laget, säger Nina. Vi har en trygg tränarduo och en fin stöttning med fysio Anne Link vilket också har betytt mycket för mitt val av att signa en säsong till. Under förra säsongen kunde man se en stor utveckling på flera av spelarna och jag tror att den utvecklingen kommer att hålla i sig framöver. Vi har många hungriga spelare som verkligen VILL satsa på det och bli bättre och jag gillar den mentaliteten. Konkurrensen om platserna i kombination men en genuin laganda och sköna individer kan bli hur bra som helst, avslutar Nina.

[fleximage caption=’Ylva Minör satsar vidare i Lunds VK 2018-19. Foto: Stefan Sjöström’][/fleximage]

Ylva debuterade i elitserien förra säsongen med beröm godkänt.
– Man kommer långt med glädje, vilja och slit, och då menar jag mycket slit, berättar Ylva på frågan om vad hon tar med sig från sitt första elitserieår. Både Ylva och Nina ser fram emot att ta fortsatta kliv i sin utveckling under säsongen som kommer. Mycket handlar för dem om att sätta tekniken ännu mer och läsa spelet snabbare för att kunna ta bra beslut tidigt.

Vi avslutar med att låta Ylva och Nina beskriva sig själva som volleybollspelare med tre ord:
Ylva – Stark, snabb och lugn
Nina – Positiv, snabb och energispridare

Fakta
Ylva Minör
Ålder: 30 år
Längd: 160cm
Position: Libero
Räckvidd: 258cm
Tidigare klubbar: Lunds VK

Fakta
Nina Enocsson
Ålder: 30 år
Längd: 165cm
Position: Libero
Räckvidd: 265cm
Tidigare klubbar: Lunds VK, Gislaveds VBK, Bromma KFUM, Solna VK, Sollentuna VK, Kristianstad VK

Länkar
Elitserien volleyboll