Lunds VK damelit förlänger med försvarsklippa

8 juni, 2020

Vi börjar veckan med glada nyheter på spelarfronten. Sportkommittén har gjort klart med Arianna Costa, förra säsongens stora försvarsklippa. Arianna, volleybollfostrad i Italien, debuterade i elitserien förra säsongen och stod för en mycket väl genomförd debutsäsong.

Arianna Costa klar för säsongen 20-21. Foto: Petter Borna Foto

Arianna Costa stod för fina 48% positiva och 18% perfekta servermottagningar under säsongen 2019-20, hennes första i elitsammanhang.
– Det känns jättebra att Arianna har skrivit på för nästa säsong, säger klubbchef Stefan Sjöström. Arianna var ett lite oprövat kort inför förra säsongen men hon gjorde verkligen ingen besviken. Hon stod för en stabil mottagning genom säsongen, ett uppoffrande försvarsspel där vi kommer ihåg många spektakulära räddningar och framförallt har hon den mentala styrkan som krävs som libero. Inför nästa säsong kommer Arianna och Moa Morency att bilda ett av elitseriens mest intressanta liberopar. Båda två bidrar med en häftig spelstil och en stor vinnarvilja, avslutar Sjöström.

Vi hälsar Arianna hjärligt välkommen till en fortsättning i klubben och ser fram emot kommande elitsäsong!

Fakta
Arianna Costa
Ålder: 22 år
Längd: 1,61m
Position: libero
Spikehopp: 2,71m
Tidigare klubbar: Lunds VK, Team Volley (ITA)

Arianna Costa, libero i Lunds VK Foto: Senad Honic
Arianna och laget efter vunnen poäng. Foto: Petter Borna Foto
Arianna gör en försvarsräddning. Foto: Petter Borna Foto