Uppsnack inför kvalet med spiker Patrik ’Pax’ Bertilsson

6 april, 2018

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

Inför årets elitseriesäsong fick vi tillbaka en av våra trotjänare, Patrik ’Pax’ Bertilsson. Efter många säsonger i Lunds VK spelade Pax en sejour i den danska elitserien med Lyngby-Gladsaxe, där han tog för sig och slutade i toppen av servemottagningsligan. Sin vana trogen bidrar Pax med massor av härlig energi både på och utanför planen och är ovärdelig med sin långa erfarenhet från RIG Falköping, Hylte/Halmstad, Lyngby-Gladsaxe och Lund.

014
Patrik hoppservar mot Hylte/Halmstad. Foto: Conny Nilsson

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Patrik:

Vad är den största skillnaden mellan danska och svenska elitserien?
Man spelar ett snabbare spel i Sverige. I Danmark fokuserar man i stället på att minimera felmarginalen. En enorm skillnad är ju också att man på de flesta bortamatcher kan träffas på bortaplan genom att ta metron.. 🙂

Servemottagning med bagger eller med fingerslag?
Kan man inte spela bagger får man köra fingerslag =)

Vem i laget har en dold talang och vad är den?
Jag nämner inga namn men vi har en semi-professionell Hearthstone-spelare i laget.

Patrik Bertilsson
Patrik Bertilsson säsongen 2017-18. Foto: Conny Nilsson

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker