Köge x 2 för damer A i helgen

Lunds damer fortsätter att träningsmatcha mot danska lag. I helgen har damerna spelat hemma och borta mot danska elitlaget Köge.

Hemmamatchen inleds piggt och det är tydligt att lundatjejerna är spelsugna. Tidigt rycker hemmalaget åt sig en ledning och vinner första set klart. Andra set är jämnare, men Lund orkar hålla emot och vinner 27-25.

Set tre och fyra är sämre från Lunds perspektiv och förloras relativt klart.I femte set är det åter jämnt, men gästerna drar det längsta strået med 23-25 som slutsiffror.

I matchen spelade Lund ett ganska fokuserat mottagnings- och servespel. Dessutom gjordes flera bra insatser i försvar.

Söndagens match slutade 4-1 till Köge. Danskorna spelade nu mycket bättre i försvar/block samtidigt som de servade skarpare på hemmaplan än i Lund. Omvänt hade Lund problem att återupprepa den servepress som fanns på lördagens hemmamatch.

I båda matcherna blir det tydligt att Lund behöver förbättra jämnheten i mottagning och inte minst effektiviteten i anfallsspel.

Nu väntar ny mycket tuff match mot topplaget Amager på tisdag 18.00 i Idrottshallen.