DAMER B STÄRKER SIN POSITION I TABELLEN OCH AVSLUTAR SUPERVECKAN MED VÄRDIG VINST

I förra mötet med RIG Falköping B blev vi minst sagt sönderservade och kunde inte ens hålla en ok nivå på vårt spel. Det tog vi verkligen revansch på idag. Vi höll en tydlig press i serve matchen igenom samtidigt som bra jobb i eget mottag och anfall gav resultatet 3-2 i set.

Första set var jämt mellan lagen och slutade dessvärre med 26-28 till bortalagets favör. I andra och tredje set råde det inga tvivel om att hemmalaget var det vassare laget. Bägge seten togs hem med 25-16. Starka servar, stabil mottagning och kreativa anfall var receptet. Däremot var det fjärde setet vad man kan kalla en typisk damer B-svacka. Nu gjorde vi en del enkla misstag i början av setet och RIG kunde ta takpinnen och höll kvar i den setet igenom. Lund började hitta tillbaka till det bra spelet igen men då var det för sent. Setet vanns med 18-25 till motståndarnas fördel.

Femte och avgörande set är inledningsvis väldigt jämnt och bägge lagen visar tydlig aptit på vinst. Efter sidbytet står det 7-8 til RIGs förmån, men när det står 10-11 lägger Lund i en högre växel med pressade servar och tydligt nätspel och tar därmed hem matchen med 15-11 och totalt 3-2 i set.

Det här var en match som pläglades av en stark laginsats hos hemmalaget och samtliga spelare på plan tog ansvar och förvaltade den fina energin som infann sig idag på plan. RIG spelade bra, men vi var en ännu bättre lagmaskin. Nina Enocsson utsågs till matchens bästa spelare i hemmalaget.

Nu har vi en spelledig helg sedan väntar en helg med två matcher – Veddige hemma i Fäladsfortet och Eneryda på bortaplan. Stay tuned!