Viktig vinst i Veddige

Skylt, tuta och julbelysning. Inte illa! Vi tackar för support.

Damer B lyckades idag förlänga sin vinstrad och tog tre sköna poäng borta mot Veddige. Motståndarna var precis som väntat svåra att få hål på. De spelade ett starkt försvarsspel och få var de bollar som gick i golvet utan att Veddigespelare rört vid dessa.

Veddige – Lund B 1-3 (22-25, 25-22, 24-26, 22-25)

Första set är rimligt välspelat från båda lag. Inte minst finns det en återuppväckt intensitet som inte synts hos Lunds flickor på flera veckor. Lund vinner första set efter stark serve.

Andra set innehåller långa bolldueller och tar trettio minuter att avgöra. Lund bör avhålla sig från att försöka trilla boll med motståndaren. Det slutar inte alltid lyckligt. Andra set går till hemmalaget och matchen är igen helt öppen.

Lund startar starkt i tredje och leder 14-9. Få minuter senare står det 16-16. Tja, varför inte? Som logisk krydda på anrättningen väljer Lund att missa två raka servar alldeles mot setslutet. Till slut vinner Lund setet efter några anfall bra mot skarp diagonal.

Fjärde set inleds med måttligt charmerande 0-7 till Veddiges fördel. Att det kort senare står 8-8 på poängtavlan är lika glädjande som absurt. Slutligen servas setet hem av Jessica Nilsson och Lund kan jubla efter ännu en förståndstrotsande tillställning.

På plussidan finns idag intensitet och spelglädje. Dessutom är stabil mottagning och speltid för alla också mycket positivt. Det ska förstås tilläggas att Lund fick stor hjälp av sin trogna och idag juletidskreativa hejarklack!!