Segersviten för Herrar A fortsätter

Lunds Herrar A förstärkt med August Borna från Herrar B tog en skön seger med 3-1 mot Falkenberg B. Segern innebär att vi behåller serieledningen i Div 1 Södra. Herrlaget spelar utan nervositet genom hela matchen trots att två av seten är oerhört jämna.

Falkenberg B – Lunds VK 1-3 (19-25, 29-31, 28-26, 16-25)

Lund spelar stabilt men inte 100 % effektivt och kanske beror det på att resan sitter kvar i benen på spelarna. Det märks redan på uppvärmningen att vi inte riktigt är fullt taggade. I set 2 och 3 bjuder Falkenberg upp med framförallt bra servemottagning och försvarsspel. Lund har svårt att ta enkla poäng i sideouten och tenderar att vidröra nät alldeles för ofta i blockspelet. Samtidigt spelar Falkenberg med stort hjärta. Lund tappar skärpan i tredje set och lyckas inte stänga matchen trots en ledning med 20-15. Falkenberg knaprar igen ledningen och vinner tillslut med 28-26. I fjärde set håller Lund ledningen och vinner med 25-16

– Det är numera klassiskt för oss att tappa en stor ledning till förlust i tredje set när vi leder 2-0, säger libero Per ‘Lilla Gubben’ Nylander i intervju efter matchen.
– Roligt att spela jämna matcher, säger Patrik ‘Pax’ Bertilsson som också blir poängbäst i matchen.

Guldstjärna till bröderna Borna. Oscar debuterade som passare och gjorde det riktigt bra. Även August imponerade med sina anfall när han kom in i andra set och fick förtroende i resten av matchen.