VINGLIG VINST I VINDRARP

Damer B premiärvann på lördagen borta mot Vindrarp (1-3). Att det var just premiär syntes tydligt. Lund visade i vanlig ordning stor glädje vid vunna bollar och första set bärgas med stora siffror. I andra set inträffar sedan det märkliga fenomen att motståndarna försvarar sig, något som fullständigt tar B-damerna på sängen. Vindrarp spelar mycket säkert försvarsspel under delar av matchen. Lunds svar på detta är en märklig kavalkad av egna misstag och missförstånd som leder till direkta poäng för Vindrarp. För att bortom tvivel säkerställa Vindrarps setseger väljer Lund dessutom att spela stora delar av setet tvärt emot överenskommen anfallstaktik.

Tredje set blir en kopia av det första med stora siffror i Lunds favör. I fjärde set ska sedan matchen avgöras, mer genom stokastiska variabler än lagets medvetna insatser. Lagen följs åt länge, men det är Vindrarp som kommer först över 20 poäng. Lund gör i det här skedet två poäng på räddning med lyckat motanfall. Därefter missar Vindrarp i mottagning och anfall varpå matchen är över.

I dagens match är B-laget mycket illa ute och nära en förlust. Mest beror detta på en hämmande hög anspänning, samt återfall i negativa tekniska beteenden. Ett par spelare var bra under delar av matchen. Nästan alla hade svackor som hotade lagets spel. Två får godkänt som helhet.