Ny seger mot Göteborg United i kvalet

Lund tar på nytt en seger mot Göteborg United i kvalet mot Elitserien även om det satt betydligt hårdare åt än i förra matchen. Göteborg bjöd på väldigt lite misstag och det i kombination med ett härligt och uppoffrande försvarsspel bidrog till många och långa bolldueller.

De bjuder verkligen upp till bra motstånd idag och det är precis den här typen av matcher vi behöver spela och som vi fått alldeles för lite av under säsongen, menar tränare Stefan Sjöström.

[fleximage caption=’Jonathan Karlsson och Sven Boström Svensson (Foto: Senad Honic)’]6

[/fleximage]

Göteborg var som allra vassast i första set där man tog en tidig ledning. Trots Lunds försök att få igång spelet kunde man bibehålla ledningen och spela ut hela registret samtidigt som hemmalaget såg något nervöst och uddlöst ut. Göteborg tar en ny ledning även i andra set men nu är Lund mer på hugget och kan gå ikapp och förbi till 17-15 då Oskar Borna är inbytt och gör mycket bra ifrån sig. Sedan är man det starkare laget in till och vinner med 25-20.

Jag tror vi insåg ganska snabbt att Göteborg verkligen är här för att spela även om deras chanser till att avancera från kvalet nästintill var borta. De var riktigt hungriga inledningsvis och det fick vi sota för. Men killarna visar god moral och spelar upp sig i andra set, fortsätter Stefan

[fleximage caption=’Tobias Helbig i anfall (Foto: Senad Honic)’]3

[/fleximage]

Göteborg ger sig inte så lätt och visar återigen upp stor vilja när man tar en ny ledning i tredje set anförda av Urban Williamsson. Ledningen är som störst vid 10-15 innan Lund kan ta sig tillbaka genom en härlig serveserie av Tobias Helbig som leder laget både ikapp och förbi till 17-16. Lagen följs sedan åt och spelar stabil side-out hela vägen in men Lund är något vassare och kan till slut ta hem setet med 28-26. Det fjärde setet är det enda där Göteborg inte får någon tidig ledning att jobba med. Något nedslagna av den tighta setförlusten i föregående set tappar man sitt momentum och Lund kan vinna relativt komfortabelt. Totalt skrevs siffrorna till 3-1 (23-25, 25-20, 28-26 25-21).

– Göteborg är riktigt bra idag och all cred till dem men vi är bättre och förtjänar till slut vinsten. Känns dessutom extra skönt att vi kan bjuda vår fantastiska hemmapublik på en rolig och spännande match där vi till slut kan dra det längsta strået. Både jag och spelarna vill tacka för det otroliga stödet under matchen. Det betyder väldigt mycket och inspirerar verkligen oss alla, avslutar Stefan.

[fleximage caption=’Per Nylander i försvar (Foto: Senad Honic)’]1

[/fleximage]

Lagen är statistikmässigt jämna på de flesta punkterna idag förutom en sak, kantanfallarna. Göteborgs trio (Alexander Herrman, Christofer Lewin och Urban Williamsson) tar totalt 46 poäng att jämföra med Lunds Tobias Helbig, Patrik Bertilsson och Jonathan Karlsson som tillsammans står för hela 64 poäng.

Tobias Helbig är vassast för dagen och gör sin bästa match för säsongen. För det blir han utsedd till bäste spelare i hemmalaget med totalt 26 poäng. Liberon Per Nylander gör också en fenomenal match med flera svettiga räddningar. I bortalaget är det Urban Williamsson som blir poängbäst med 20 poäng men det är passaren Ingólfur Guðjónsson som får pris som matchens spelare i Göteborg.

Idag söndag väntar ny match för Lund då gästande Habo kommer till Idrottshallen. Kl 18:00 slås första serven och precis som igår är det gratis att titta tack vare matchvärden Euro Finans som bjuder på inträdet. Ta med alla nära och kära och heja fram Lund till Elitserien!

Publik: 124

Matchens spelare (utsedd av matchvärd Euro Finans):
Tobias Helbig, Lund
Ingólfur Guðjónsson, Göteborg

Länkar:
Göteborg United
Elitseriekvalet
Tabell

Fler bilder från matchen nedan. Klicka på pilarna för att se nästa. Foto: Senad Honic

[bxslider id=’1′]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/12.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/11.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/7.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/8.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/4.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/5.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/2.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/9.jpg’]
[bxslide imageurl=’https://www.lundsvk.se/main/wp-content/uploads/2015/03/13.jpg’]

[/bxslider]