Seger & förlust för Damer A

Det blev en seger och en förlust för Damer A när den tredje omgången av Allsvenskan utspelade sig i helgen. Nedan kan ni läsa matchreferat ifrån båda matcherna.

Lunds VK – Uppsala VBS 3-0 (25-22, 25-12, 25-16)

Det blev en stabil seger när Lunds VKs Damer A drabbades samman med Uppsala VBS i lördags. Setsiffrorna kunde skrivas till 25-22, 25-12, 25-16.

Med en spelledig helg bakom sig var det dags att ta sig an den norra gruppens 2:a Uppsala VBS. Lagen har aldrig tidigare mötts och fokus låg på det egna spelet. Ett av målen innan matchen var att komma igång med mycket centerspel vilket i sin tur kräver bra mottagning.

[fleximage caption=’Felicia Österberg i mottag (Foto: Conny Nilsson – onnesfoto.se)’]b07

[/fleximage]

Redan från första start kändes det som att Damer A hade kolla på läget. Med bra mottag och bra försvarsspel var det inget snack om vem som styrde matchen. Centerspelet kom igång och centrarna Elin Westin och Sara Granath kom till många anfall.

Detta mönster bestod även i den 2:a som kunde vinnas med 25-12. Det var inte förrän i det 3:e setet det blev jämnt när Uppsala hämtade in poäng och kom nästan ifatt innan det var dags för Lund att rycka igen och kunde ta hem det sista setet med 25-16.

[fleximage caption=’Felicia Österberg och Sara Granath i block (Foto: Senad Honic)’]Foto Lund v 20

Lundatjejerna kunde lugnt och fint spela hem matchen med 3-0. Kanske var det här inte den mest spektakulära matchen rent volleybollmässigt men 3-0 är alltid 3-0 och Damer A kunde inkassera 3 nya poäng.

_______________________________________________________________________________

Lunds VK – Norsjö VBK 1-3 (16-25, 22-25, 25-16, 23-25)

Söndagens hemmamatch blev en tidig sådan, med starttiden 09.45. Motståndarna för dagen var Norsjö VBK, det norraste laget, som likt Lund inte haft någon förlust hittills i Allsvenskan. Det blev en spännande match med många långa bollar. Norsjö var dock det vassaste laget för dagen och Lund förlorade matchen med 1-3 (16-25, 22-25, 25-16, 23-25).

[fleximage caption=’HannaMaria Thomasson i mottag (Foto: Anders Hansson)’]Norsjö-36-494

Lund var taggade efter gårdagens vinst mot Uppsala, men det var ändå svårt för laget att komma igång i spelet i första set. Problem i servemottagningen för lundatjejerna gjorde att Norsjö kunde vinna på högt servetryck och stabilt spel. Första set avslutades med setsiffrorna 16-25.

Andra set bjöd på bättre spel, men Norsjö vann även detta, mycket p.g.a. välplacerade centeranfall. Setet slutade med 22-25.

Nu vaknade Lund till och med mer vilja kunde de ta en skarp ledning i tredje set. Nu var det hemmalagets tur att med högt servetryck ställa till med problem för Norsjös mottag. Många gratisbollar gjorde att Lund fick chansen att slå tillbaka, där Evelina Brinks varierade passfördelning snabbt gav resultat. Setet vanns med siffrorna 25-16. Lund ställde nu in sig för en blodig femsetare.

[fleximage caption=’Evelina Brink med ett av sina många pass (Foto: Senad Honic)’]Foto Lund v 11

Fjärde och, tyvärr, sista setet låg till en början i Norsjös grepp. Men tack vare utmärkt försvarsspel av lagkapten Lovisa Berg och liberon Elin Lagerstedt, så kom lundatjejerna ikapp. Kapplöpningen kom dock igång lite försent. Norsjö kunde vinna setet och avsluta matchen med 23-25.

Bilder (Fotograf: Anders Hansson)

Nu till helgen väntar återigen två hemmamatcher, denna gång VBF RIG Falköping och Falköpings VK. Kl 15.00 i Idrottshallen på lördag och kl 12.00 på samma plats på söndagen, missa inte!